Tiesitkö Kotochat-palvelusta?

 Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden osaamisen ja opiskeluvalmiuksien tunnistaminen sekä nivelvaiheen kehittäminen ovat keskeisiä tavoitteita Kotokaruselli-hankkeessa. Monipuolisten hanketavoitteiden täyttämiseksi käytämme opetus- ja ohjaustyön tukena myös monipuolisia tulkkausmenetelmiä henkilökohtaisen tuen mahdollistamiseksi.

Verkosta löytyvä Kotochat-palvelu auttaa muun muassa opiskelujen nivelvaiheessa olevia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita, jotka ovat hakeutumassa ammatillisiin opintoihin. Kotochatin avulla voidaan edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja suuntautumista koulutukseen sekä kohti työllisyyttä. Kohderyhmään eli palvelun käyttäjiin kuuluvat:

·       Maahanmuuttajat, jotka ovat ammatillisessa koulutuksessa tai kotoutumiskoulutuksessa.

  • Maahanmuuttajat, jotka ovat esimerkiksi turvapaikanhakijoina tai osaamiskartoituksen kohderyhmänä ja työttöminä työnhakijoina.

  • Maahanmuuttajia opettavat opettajat sekä työssäoppimispaikkojen työpaikkaohjaajat.

Kotochat-palvelu on kehitetty Esedun aiemmassa hankkeessa. Käyttöliittymän teknisestä toteutuksesta vastaa Observis Oy. Voisi kuvailla, että Kotochat on kuin mikä tahansa chat-palvelu periaatteiltaan. Chat-keskustelua varten tilataan tulkki, joka toimii keskustelun kääntäjänä sen aikana.

Mikäli olet kiinnostunut Kotochat-palvelun käyttämisestä, ole yhteydessä Kotokaruselli-hankkeeseen. Autamme mahdollisissa kysymyksissä ja palvelun käytön toteutuksessa.

Kommentit